Καλώς ήλθατε στο foodlove, μια ιστοσελίδα που προέκυψε από την ανάγκη για ένα μέρος αποθήκευσης συνταγών. Είμαι η Σέβη και αυτός είναι ο τρόπος που επέλεξα να καταχωρώ τις συνταγές από τις διάφορες δημιουργίες μου. Όλα ξεκίνησαν όταν ανακάλυψα το τραγικό τέλος που μπορεί να έχει ένα τετράδιο με συνταγές. Καλώς ή κακώς η ψηφιακή αποθήκευση πληροφοριών εκτός από το trend της εποχής, είναι και ότι ασφαλέστερο μπορούσα να σκεφτώ.

Στην αρχή επέλεξα ένα πρόγραμμα φτιαγμένο να διαχειρίζεται συνταγές. Η ευκολία ήταν απίστευτη σε σύγκριση με τα χειρόγραφα “τσελεμεντάκια” που δημιουργούσα κατά καιρούς. Στη συνέχεια όμως όταν ο δημιουργός της εφαρμογής την εγκατέλειψε, εγώ έπρεπε να μεταφέρω τα πάντα σε ένα νέο πρόγραμμα. Ευτυχώς οι συνταγές μου ήταν λίγες και το copy paste εύκολο. Τώρα, μετά από τρία χρόνια αποφάσισα πως θέλω τα στολίσω τη κουζίνα μου με ένα iPad καθώς μαγειρεύω. Η εφαρμογή που κρατάει τις συνταγές μου όμως δεν τρέχει στο iPad! Κι εγώ είμαι αναγκασμένη να μετακομίσω τα πάντα για άλλη μια φορά αλλού. Και κάπου εδώ γεννιέται η ιδέα του foodlove. Μια σελίδα στο internet είναι προσβάσιμη από παντού και δεν περιορίζεται σε λειτουργικά συστήματα και άλλους τεχνικούς όρους που δεν θέλω να μάθω.

Όπως καταλαβαίνετε το foodlove.gr είναι ο προσωπικός μου τσελεμεντές και περιέχει μόνο συνταγές που έχω υλοποιήσει. Δεν είμαι η καλύτερη μαγείρισσα του κόσμου και σίγουρα έχω πολλά να μάθω. Η μαμά παίζει καταλυτικό ρόλο στον εμπλουτισμό των συνταγών μου, αλλά εξίσου βασικό ρόλο έχουν οι φίλοι και το internet στα όσα δοκιμάζω. Τον ρόλο της κριτικής επιτροπής έχει αναλάβει ο άντρας και η κόρη μου οι οποίοι οφείλω να ομολογήσω πως είναι αρκετά επιεικείς μαζί μου. Δεν είμαι φανατική του κρέατος, αλλά είναι αναγκαίο (για τους υπόλοιπους στο σπίτι). Μου αρέσουν τα “ελαφριά” φαγητά και είμαι πρόθυμη να δοκιμάσω νέες γεύσεις που θα μπορέσω να προσθέσω στο εβδομαδιαίο μενού της οικογένειας μου.

Δοκιμάζοντας από κλασσικές παραδοσιακές συνταγές, μεζεδάκια, γλυκά και οποιαδήποτε λιχουδιά μπορεί να φτιαχτεί εύκολα στο σπίτι, μου αρέσει να πειραματίζομαι και να μαθαίνω τι αρέσει περισσότερο στον ουρανίσκο μου. Σίγουρα έχω ακόμα πολλά να μάθω ακόμα και αυτός είναι ένας βασικός λόγος που αγκάλιασα την ιδέα του internet.

Αυτά για την ώρα γιατί θα μου καεί το φαγητό! 😉