Σάββατο σήμερα και οι επιλογές στο μυαλό μου για το τι θα φάμε είναι ελάχιστες. Είναι και αυτή η γενική του σπιτιού που δεν μου αφήνει αρκετό ελεύθερο χρόνο ώστε να φτιάξω κάτι πολύπλοκο. Θέλω κάτι γρήγορο, εύκολο, γευστικό και πάνω απ’ όλα χορταστικό! Ευτυχώς το ψυγείο έχει αρκετά και διάφορα υλικά. Οπότε το μενού για σήμερα έχει πίτσα… λεπτό ζυμάρι, μπόλικα αλλαντικά, άφθονο τυρί και μια μικρή πινελιά ελληνικής γεύσης με φέτα και ελιές. Κάπως έτσι μας αρέσει αλλά γενικότερα η πίτσα είναι καθαρά θέμα γούστου. Οπότε φτιάξτε τη βάση και βάλτε ότι τραβάει η όρεξη σας από πάνω.

Πηγή: Συνήθως δεν διαφέρουν πολύ τα ζυμάρια για πίτσα. Αυτό όμως έχει την υπογραφή της θείας Πόπης.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

  • 3 φλιτζάνια Νερό
  • 1 κιλό Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι Μαγιά
  • 1 φλιτζάνι Λάδι
  • 1 κουταλιά του γλυκού Αλάτι
  • ½ κουταλιά του γλυκού Ζάχαρη

Πάμε στη κουζίνα

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό (αφού το ζεστάνουμε ελάχιστα) και διαλύουμε τη μαγιά.
  • Προσθέτουμε όλα τα υλικά και στο τέλος το αλεύρι, ενώ παράλληλα ζυμώνουμε το μίγμα μέχρι να γίνει η ζύμη μας λεία.
  • Σκεπάζουμε το μπολ με τη ζύμη με μία πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μισή ώρα ώστε να φουσκώσει.
  • Τώρα που το ζυμάρι μας είναι έτοιμο για επεξεργασία, ρίχνουμε λίγο αλεύρι στο πάγκο που θα το δουλέψουμε ώστε να μην μας κολλήσει και του δίνουμε το σχήμα που θέλουμε.
  • Στη συνέχεια λαδώνουμε το ταψί μας και τοποθετούμε σ’ αυτό τη ζύμη.
  • Το τελευταίο βήμα πριν το ψήσιμο εξαρτάται από το γούστο σας. Στολίστε τη πίτσα σας με ότι σας αρέσει και βάλτε τη στο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου μία ώρα.

Χρήσιμα tips

  • Προσθέτουμε το αλεύρι στο μίγμα σταδιακά γιατί ενδέχεται να χρειαστεί λίγο παραπάνω ή το αντίθετο.
  • Αν θέλετε μπορείτε να μην λαδώσετε το ταψί και να χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι λαδόκολλα.
  • Αν θέλετε το ζυμάρι σας να γίνει πιο αφράτο, όταν το τοποθετήσετε στο ταψί αφήστε το να “ξεκουραστεί” για άλλα 15 λεπτά.
  • Αν βιάζεστε, μπορείτε να ψήσετε τη πίτσα σε 30 λεπτά αυξάνοντας τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς.