Δεν ξέρω γιατί αλλά όποτε άκουγα τη λέξη σνίτσελ το μυαλό μου πήγαινε σε κρέας ή κοτόπουλο πανέ. Σνίτσελ όμως είναι το κρέας που δεν έχει κόκαλα και έχει χτυπηθεί για να γίνει λεπτό. Είναι γεγονός ότι τις περισσότερες φορές που το έχω δοκιμάσει, ήταν παναρισμένο. Σήμερα όμως είπα να κάνω ένα πείραμα και μάλιστα χωρίς εφεδρικό φαΐ σε περίπτωση που πάει στραβά η συνταγή. Με τη βοήθεια της πιστής μου γάστρας μαγείρεψα το χοιρινό σνίτσελ χωρίς να το πανάρω και το αποτέλεσμα ήταν απίστευτο. Η παρέας της πατάτας νομίζω πως ήταν must και η κατάληξη τους λουκούμι!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

  • 1 κιλό Χοιρινό Σνίτσελ
  • 1 Κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα Σκόρδου
  • 1 Καρότο
  • 1 Πράσινη Πιπεριά
  • 4 Πατάτες
  • 2 κουταλιές της σούπας Μουστάρδα
  • Χυμό από 1 Πορτοκάλι
  • Χυμό από μισό Λεμόνι
  • 1 Knorr Κότας
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού Λάδι
  • 1 ποτήρι Νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κύμινο

Πάμε στη κουζίνα

  • Ξεκινάμε κόβοντας τις πατάτες. Όχι πολύ χοντρές για να μπορέσουν να ψηθούν στον ίδιο χρόνο με το κρέας.
  • Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός του σνίτσελ σε μία γάστρα και με κλειστό καπάκι ξεκινάμε το ψήσιμο στους 190 βαθμούς για μισή ώρα.
  • Αλατοπιπερώνουμε τα σνίτσελ και τα προσθέτουμε στη γάστρα, κάτω από τις πατάτες.
  • Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μισή ώρα με το καπάκι κλειστό και τέλος άλλο ένα μισάωρο χωρίς το καπάκι για να πάρει χρώμα.

Χρήσιμα tips

  • Βράστε λίγο νερό και διαλύστε το Knorr για να πάει παντού.
  • Για να γίνει το κρέας μαλακό, αφού ολοκληρωθεί το ψήσιμο και σβήσουμε το φούρνο, κλείνουμε το καπάκι της γάστρας και το αφήνουμε ακόμα μισή ώρα στο φούρνο.