Κυριακή σήμερα και το τραπέζι είναι στρωμένο στο σπίτι της μητέρας μου, πράγμα που σημαίνει ότι η κουζίνα μου σήμερα θα με πεθυμήσει. Το μενού λέει μπριζόλες ψητές με πατάτες, ρύζι και λοιπά συνοδευτικά. Όταν όμως κυκλοφορούν μπριζόλες στο τραπέζι, το τζατζίκι είναι απλά απαραίτητο! Ακόμα και η κόρη μου θέλει να τρώει τζατζίκι με μπριζόλα και όχι μπριζόλα με λίγο τζατζίκι! Οι γνώμες για το πως πρέπει να είναι το τζατζίκι διίστανται, στο δικό μας τραπέζι το προτιμάμε δυνατό. Όχι πάρα πολύ όμως… για να κάνει τη δουλειά της η τσίχλα μετά το φαΐ.

Πηγή: Δεν νομίζω ότι απέχει πολύ από τις συνταγές που κυκλοφορούν, αλλά αυτή είναι η εκδοχή της μαμάς.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

  • ½ κιλό Γιαούρτι Στραγγιστό
  • 2 Αγγούρια
  • 2 σκελίδες Σκόρδου
  • 1 κουταλιά της σούπας Ξύδι
  • 1-2 κουταλιές της σούπας Λάδι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού Αλάτι

Πάμε στη κουζίνα

  • Τρίβουμε τα αγγούρια στην χοντρή πλευρά του τρίφτη και το στραγγίζουμε καλά ώστε να φύγουν όλα τα υγρά του.
  • Λιώνουμε τις σκελίδες σκόρδου.
  • Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε.
  • Το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Χρήσιμα tips

  • Αν θέλετε λίγη παραπάνω γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο άνηθο.