Ένας αγαπημένος μεζές σε μικρούς και μεγάλους ο οποίος γίνεται ακόμα πιο γευστικός όταν χρησιμοποιείς υλικά από το κήπο σου. Προσωπικά μου αρέσει να τον συνδυάζω με τηγανιτές πατάτες αν και νομίζω πως η στραπατσάδα πηγαίνει σχεδόν με τα πάντα.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

  • 10 Ντομάτες (κομματάκια ή τριμμένες)
  • 4-5 Αυγά
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού Μαύρο Λάδι
  • 250γρ Φέτα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Ζάχαρη

Πάμε στη κουζίνα

  • Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες (όχι εντελώς) και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
  • Τις βάζουμε σε ενα αντικολλητικό τηγάνι να βράσουν περίπου 10 λεπτά μέχρι να πιουν το ζουμί τους (αν χρησιμοποιήσουμε καπάκι το αφήνουμε λίγο ανοικτό) και προσθέτουμε λίγη ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε τα αυγά σε ένα μπωλ και ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι το λάδι και ανακατεύουμε συνεχώς για 2 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα αυγά.
  • Μόλις ψηθούν τα αυγά σβήνουμε το μάτι και ρίχνουμε τη φέτα σε κομματάκια μαζί με την ρίγανη.
  • Ανακατεύουμε 1-2 φορές και είναι έτοιμο.

Χρήσιμα tips

  • 10 ντομάτες αν είναι μικρές ή 6 αν είναι μεγάλες.
  • Αν δεν έχουμε όσες ντομάτες χρειάζομαστε μπορούμε να προσθέτουμε λίγο ντοματάκι κονσέρβας.