Είναι μερικά φαγητά που εξαρτώνται άμεσα από το τρόπο που τα μαγειρεύεις και η γνώμη σου γι’ αυτά μπορεί να αλλάξει από τη μια στιγμή στην άλλη. Όπως για παράδειγμα οι μπριζόλες της πεθεράς μου. Ενώ δεν είμαι καθόλου fan του κρέατος και θα το φάω μόνο υπό συγκεκριμένες συνθήκες μαγειρικής, οι συγκεκριμένες μπριζόλες λιώνουν και μόνο στη παρουσία του πιρουνιού. Η γεύση τους είναι απίθανη και μπορούν να συνδυαστούν με ότι γαρνιτούρα θέλετε. Όσο για την εκτέλεση της συνταγής, το μόνο δύσκολο είναι η υπομονή που χρειάζεται για να σιγοψηθούν.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

  • 4 Χοιρινές Μπριζόλες
  • 1 Κρεμμύδι
  • 3/4 ποτήρι Κόκκινο Κρασί
  • 1/2 ποτήρι Χυμό Πορτοκαλιού
  • 2-3 Φέτες Πορτοκάλι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κίμυνο
  • Ρίγανη

Πάμε στη κουζίνα

  • Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και τις τσιγαρίζουμε μαζί με το κρεμμύδι μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Στη συνέχεια τις σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το χυμό και τις φέτες πορτοκαλιού.
  • Τέλος τις αφήνουμε να ψηθούν για μιάμιση ώρα με το καπάκι του σκεύους κλειστό σε πολύ χαμηλή φωτιά.

Χρήσιμα tips

  • Το μυστικό για να γίνουν οι μπριζόλες μαλακές, είναι να ψηθούν όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα σε πολύ χαμηλή φωτιά. Θα πρέπει όμως να τις ελέγχετε ώστε σε περίπτωση που απορροφήσουν όλα τα υγρά, να προσθέσετε λίγο νερό ή χυμό.
  • Για να έχετε μια εικόνα του τι εννοώ “χαμηλή” φωτιά… η κλίμακα της εστίας μου είναι από το 1 μέχρι το 9 και εγώ τις ψήνω στο 3.