Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι ζέστες έκαναν την εμφάνιση τους απότομα. Αφού κρύψαμε τα χαλιά και τα παπλώματα, και το σπίτι έβαλε τα καλοκαιρινά του, ένα σπιτικό παγωτάκι είναι το τέλειο συνοδευτικό με τον απογευματινό καφέ στην αυλή. Η συνταγή πηγάζει από τη γιαγιά Λίτσα και δέχεται απίστευτα πολλές παραλλαγές.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

  • 2 Morfat Creamy
  • 1½ Γάλα Εβαπορέ
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού Άχνη Ζάχαρη
  • 200ml Κρέμα Γάλακτος

Πάμε στη κουζίνα

  • Χτυπάμε στο μίξερ σε γρήγορη ταχύτητα τη κρέμα γάλακτος προσθέτοντας μισό φλιτζάνι άχνη ζάχαρη για να φτιάξουμε σαντιγύ.
  • Μόλις σταθεροποιηθεί η σαντιγύ, την αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
  • Ξεκινώντας σε χαμηλή ταχύτητα και δυναμώνοντας σταδιακά ανακατεύουμε στο μίξερ τις Morfat με το εβαπορέ.
  • Αφού ανακατευτούν καλά προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου ένα λεπτό.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σαντιγύ και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το βάζουμε στη κατάψυξη για περίπου μία ώρα.
  • Πριν πήξει το μείγμα το βγάζουμε από τη κατάψυξη και το ξαναχτυπάμε στο μίξερ για 1-2 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα.
  • Σε αυτό το σημείο μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς, σοκολάτα, αποξηραμένα φρούτα ή οτιδήποτε άλλο θέλουμε.
  • Βάζουμε το παγωτό στη κατάψυξη και μόλις πήξει εντελώς απολαμβάνουμε!