Δεν ξέρω γιατί, αλλά έχω την εντύπωση πως το Σπανακόρυζο είναι ένα από τα πιο παρεξηγημένα φαγητά. Ειδικά όταν οι γνώμες προέρχονται από οικογενειακό περιβάλλον με μικρά παιδιά. Εγώ πάντως είμαι ιδιαίτερα υπερήφανη για το Σπανακόρυζο μου και αυτό γιατί η γεύση του κατάφερε να αλλάξει γνώμη στον πλέον περίεργο γευσιγνώστη του δικού μου σπιτιού… τον άντρα μου!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

  • 1 κιλό Σπανάκι
  • 2 Ντομάτες (ώριμες)
  • 1 κουταλιά της σούπας Ντοματοπελτέ
  • 1 Κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 Φρέσκα Κρεμμύδια
  • 1 Ματσάκι Άνηθο
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού Ρύζι Καρολίνα
  • 1 Knorr Λαχανικών
  • ¾ φλιτζάνι του τσαγιού Ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 Λεμόνι
  • Αλάτι, Πιπέρι, Κύμινο
  • 4 φλιτζάνια του τσαγιού Ζεστό Νερό

Πάμε στη κουζίνα

  • Πλένουμε καλά το σπανάκι και το ψιλοκόβουμε (τα φύλλα μόνο).
  • Ρίχνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι, κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά μέχρι να μαραθεί.
  • Έπειτα ρίχνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, το ντοματοπελτέ, το ρύζι, το Knorr λαχανικών, τα μπαχαρικά και το νερό και το αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
  • Στα τελευταία 2-3 λεπτά ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, τον άνηθο και το λεμόνι και τα ανακατεύουμε.

Χρήσιμα tips

  • Καλό είναι να νοιαζόμαστε συχνά το φαγητό για το αν θέλει επιπλέον νερό.
  • Αν σας αρέσει το λεμόνι, λίγο έξτρα χυμός κατά το σερβίρισμα θα έλεγα πως απαιτείται!