Τολμώ να ομολογήσω πως βαρέθηκα τις πατάτες τηγανητές, βραστές ή στο φούρνο. Μπορεί να είναι γευστικές και να αρέσουν σε όλους, αλλά καιρό τώρα ψάχνω να βρω μια διαφορετική συνταγή μήπως και αλλάξει λίγο το μενού μας. Κάνοντας αυτή τη συζήτηση με τη κουμπάρα μου, μου έμαθε μια συνταγή της μαμάς της για πατάτες οφτές. Απίστευτα εύκολη, υγιεινή και πάνω απ’ όλα γευστικότατη!

Πηγή: Η πραγματική πηγή αυτής της συνταγής ξεκίνησε από τη γιορτή της πατάτας στη Κρήτη. Εγώ όμως την έμαθα από τη Γωγώ.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

  • Πατάτες
  • Αλάτι
  • Λάδι
  • Ρίγανη

Η συγκεκριμένη συνταγή δεν έχει ποσότητες γιατί είναι καθαρά θέμα γούστου.

Πάμε στη κουζίνα

  • Πλένουμε καλά τις πατάτες χωρίς να της καθαρίσουμε.
  • Τις κόβουμε στη μέση και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί.
  • Τις βάζουμε στο φούρνο πάνω κάτω θέρμανση στους 250 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα όπως στη φωτογραφία και τις τρυπάμε με ένα πιρούνι για να δούμε αν είναι μαλακές.
  • Αφού είναι έτοιμες τις κόβουμε ελαφρυά και ρίχνουμε αλάτι, ρίγανη και λάδι.