Είναι αλήθεια πως δεν χρειάζονται πάντα πολύπλοκες συνταγές και δυσεύρετα υλικά για να κάνεις το νοστιμότερο πρωινό του κόσμου. Μερικές ντοματούλες, λίγη φέτα και ένα καρβελάκι αχνιστό και χειροποίητο ελιόψωμο, παρέα με ένα ποτήρι φρέσκο στημένου χυμού είναι αρκετά για να ξεκινήσεις τη μέρα σου.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

  • 500γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ποτήρι Νερό
  • 1 φακελάκι Ξηρή Μαγιά
  • 1 φλιτζάνι Ελαιόλαδο Ariadne Pure
  • 1 κουταλάκι Ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι Αλάτι
  • 2 φλιτζάνια Ελιές
  • Ρίγανη

Πάμε στη κουζίνα

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το νερό και ζυμώνουμε προσθέτοντας λίγο λίγο το ελαιόλαδο.
  • Αφού ζυμώσουμε καλά τη ζύμη, την αλείφουμε με λίγο λάδι και σκεπάζουμε το μπολ με μία πετσέτα για περίπου 30 λεπτά ώστε να φουσκώσει.
  • Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 ή περισσότερα κομμάτια, ανάλογα με πόσο μεγάλα θέλουμε να γίνουν τα ψωμάκια μας.
  • Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης, προσθέτουμε ελιές και το κλείνουμε καλά τοποθετώντας το σε ένα λαδωμένο ρηχό ταψί.
  • Τελειώνοντας με τα ψωμάκια, τα πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και τα ψήνουμε για 45-50 λεπτά στους 180 βαθμούς αέρα.

Χρήσιμα tips

  • Αν δεν σας αρέσουν οι ελιές, αλλάξτε τες με φέτα και τη ρίγανη στο τέλος με σουσάμι και θα έχετε τα τέλεια τυρόψωμα!