Κάποια στιγμή θυμάμαι είχα δοκιμάσει σε μια ταβέρνα κάτι εξαίσιους ντοματοκεφτέδες. Από τότε έψαχνα δεξιά κι αριστερά για μια συνταγή ώστε να αναπαράγω εκείνη τη γεύση και μετά από αρκετά πειράματα και πάντρεμα συνταγών κατέληξα στην παρακάτω. Θα έλεγα πως μοιάζει αρκετά με αυτό που πρωτοδοκίμασα και το συνιστώ ανεπιφύλακτα για κάθε μεζεδοκατάσταση.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

  • 5 Ντομάτες (ώριμες σε κανονικό μέγεθος)
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά του γλυκού Μπέικιν Πάουντερ
  • 1 μεγάλο Κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού Τριμμένη Φέτα
  • Ρίγανη
  • 1½ κουταλιά του γλυκού Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λάδι για τηγάνισμα

Πάμε στη κουζίνα

  • Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, βγάζουμε τους σπόρους και τις ψιλοκόβουμε.
  • Τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για 1½ ώρα περίπου ώστε να φύγουν τα υγρά τους. Ενδιάμεσα τις πιέζουμε λίγο με ένα κουτάλι για να στραγγίξουν καλύτερα.
  • Όταν είναι έτοιμες οι ντομάτες τις ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε.
  • Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και περιμένουμε να ζεσταθεί πολύ καλά.
  • Πιάνουμε με ένα μεγάλο κουτάλι λίγο από το μείγμα και με το δάχτυλο μας το σπρώχνουμε στο λάδι.
  • Ρίχνουμε 3-4 κομμάτια περιμένουμε να πάρουν χρώμα και μετά τους γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
  • Μόλις πάρουν χρώμα κι από τις δυο πλευρές τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο με απορροφητικότητα χαρτί ώστε να φύγει το πολύ λάδι.

Χρήσιμα tips

  • Αν δεν θέλετε έντονο το κρεμμύδι στους ντοματοκεφτέδες μπορείτε να το βάλετε στο μπλέντερ. Επειδή όμως θα βγάλει υγρά θα πρέπει να το τσιγαρίσουμε λίγο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι για να εξατμιστούν τα υγρά του.
  • Με την παραπάνω δοσολογία θα σας βγουν περίπου 30 ντοματοκεφτέδες.
  • Καλό είναι να φαγωθούν όσο είναι ζεστοί!