Λίγο η συνταγή της μαμάς, λίγο της πεθεράς, η παραλλαγή μιας φίλης και το Internet να λέει τα δικά του, όσο εύκολα κι αν είναι τα μπιφτέκια, εγώ κατέληξα σε μια δική μου συνταγή με βάση τη κριτική και τα γούστα του σπιτιού. Η γαρνιτούρα μπορεί να είναι ότι θέλουμε αν και συνήθως το μπιφτέκι αρέσει με ρύζι ή πατάτες. Και κάτι που συνηθίζω να κάνω με αυτή τη συνταγή, είναι τα σπιτικά χάμπουργκερ. Με το κατάλληλο ψωμί και τα υλικά της αρεσκείας μας, αυτά τα ζουμερά μπιφτέκια φτιάχνουν ένα ονειρικό burger.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

  • ½ κιλό Κιμά
  • 1 Κρεμμύδι τριμμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας Φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας Λάδι
  • 1 Ντομάτα Τριμμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κύμινο
  • Ρίγανη
  • 1 ποτήρι Νερό
  • ¼ φλιτζάνι του τσαγιού Λάδι (για το ταψί)

Πάμε στη κουζίνα

  • Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά μαζί με όλα τα υλικά εκτός από το νερό και τα ζυμώνουμε καλά.
  • Βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει και μετά πλάθουμε τα μπιφτέκια βάζοντας τα σε ένα ταψί
  • Προσθέτουμε το νερό και το λάδι και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά στους 190 βαθμούς.