Σοκολάτα, μπανάνα, μπισκότο και τριμμένα καρύδια, τυλιγμένα σε μια αφράτη, σπιτική και πεντανόστιμη κρέπα! Αυτή ήταν η λαχτάρα μου σήμερα και παρόλο που συνήθως οι κρέπες πάνε με καφεδάκι και παρέα στο Χαράκι της Ρόδου, η σπιτική έκδοση αποδείχτηκε πολύ καλύτερη.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

  • 1 κούπα Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
  • ½ κουταλάκι του γλυκού Αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας Ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας Βούτυρο (λιωμένο)
  • 1¼ κούπας Φρέσκο Γάλα
  • 2 Αυγά (χτυπημένα)

Πάμε στη κουζίνα

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά, το βούτυρο (να μην είναι ζεστό) και σιγά σιγά το γάλα.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός.
  • Σκεπάζουμε το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
  • Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε λίγο βούτυρο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε με μια κουτάλα της σούπας λίγο από το μείγμα.
  • Μόλις πάρει χρώμα τη γυρίζουμε από την άλλη μεριά.
  • Τέλος γεμίζουμε τις κρέπες μας με Μερέντα και ότι άλλο θέλουμε όπως μπανάνα, τριμμένα μπισκότα, τριμμένους ξηρούς καρπούς, σιρόπι σοκολάτας κ.α.

Χρήσιμα tips

  • Η ποσότητα που θα ρίχνουμε από το μείγμα στο τηγάνι εξαρτάται από το μέγεθος της κουτάλας αλλά και από το τηγάνι που επιλέξαμε. Φτιάχνοντας τη πρώτη κρέπα θα καταλάβετε αν πρέπει να ρίξετε περισσότερο ή λιγότερο.