Το να μένεις μακριά από το κέντρο της πόλης έχει σίγουρα πολλά πλεονεκτήματα, αλλά υπάρχουν φορές που παρακαλάμε για ένα ζαχαροπλαστείο σε απόσταση ποδαρόδρομου. Έτσι λοιπόν, κάθε φορά που θέλω γλυκό και οι επιλογές μου είναι περιορισμένες σε ότι υπάρχει στα ντουλάπια του σπιτιού μου… αυτοσχεδιάζω! Τη σημερινή έμπνευση την ονόμασα κρεμώδες φρουτοσύνθεση.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

  • 1 Μπανάνα
  • 2 Βερίκοκα
  • 1 Μήλο
  • 1 Αχλάδι
  • 1 σφηνάκι Ursus Vodka
  • 1 πακέτο Μπισκότα Πτι Μπερ
  • 240γρ. Κρέμα για Μιλφέιγ
  • 1lt Φρέσκο Γάλα

για το στόλισμα

  • Λίγη Τρούφα
  • Μερικές Φράουλες

Πάμε στη κουζίνα

  • Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.
  • Προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας (γεμάτη) από τη “μπισκοτόσκονη” στο πάτο του κάθε μπολ (ή ποτήρι).
  • Κόβουμε όλα τα φρούτα σε πολύ μικρά κομματάκια, τους προσθέτουμε τη Vodka και τα ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Χτυπάμε τη κρέμα μιλφέιγ με το γάλα και προσθέτουμε 2-3 κουταλιές κρέμας πάνω από τη στρώση της μπισκοτόσκονης.
  • Καλύπτουμε τα φρούτα με κρέμα και στολίζουμε με τρούφα ή ότι άλλο έχουμε.
  • Τα βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες πριν από το σερβίρισμα.

Χρήσιμα tips

  • Τα Πτι Μπερ με γεύση κακάο δίνουν μια πιο σοκολατένια γεύση και ταιριάζουν περισσότερο με το όλο γλυκό.