Κοντεύουν οι μέρες του Πάσχα και είπα να θυμηθώ μια συνταγή που μου έμαθε η κουμπάρα μου Ελένη. Αν και εδώ που τα λέμε, τα κουλουράκια δεν χρειάζονται συγκεκριμένη γιορτή για να εξαφανιστούν πριν καλά καλά βγουν από το φούρνο. Ειδικά όταν είναι κρασάτα θα έλεγα πως πάνε σχεδόν με τα πάντα.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

  • 1 Βούτυρο γάλακτος
  • 1 ποτήρι Άσπρο λάδι
  • 1 ποτήρι Ζάχαρη
  • 1 ποτήρι Άσπρο κρασί ή Ρετσίνα
  • 2 Βανίλιες
  • 1 Φακελάκι Μπέικιν Πάουντερ ή 20γρ.
  • 1 κιλό Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ίσως χρειαστεί παραπάνω)
  • Σουσάμι

Πάμε στη κουζίνα

  • Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη (περίπου 15 λεπτά).
  • Προσθέτουμε ένα προς ένα τα υλικά και στο τέλος το αλεύρι ελέγχοντας αν χρειαστεί κι άλλο.
  • Πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε.
  • Ρίχνουμε λίγο σουσάμι στο πάγκο και τοποθετούμε από πάνω τα κουλουράκια πιέζοντας τα ελαφρά (για να κολλήσει το σουσάμι).
  • Βάζουμε τα κουλουράκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (αέρα) στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα για περίπου 25 λεπτά.