Το κοτόπουλο παίζει πολύ στο σπίτι. Το ίδιο και οι συνταγές που το συνοδεύουν και σήμερα είπα να δώσω λίγο χρώμα στο τραπέζι μας με πολύχρωμες πιπεριές και διάφορα λαχανικά. Η αλήθεια είναι πως στον άντρα μου δεν αρέσουν και τόσο τα λαχανικά (ιδιαίτερα τα κολοκύθια και τα καρότα), ο τρόπος που δένουν στη συγκεκριμένη συνταγή όμως τα κάνει πεντανόστιμα… ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς (για να μη πω παράξενους) της γεύσης. Ο συνδυασμός του με basmati είναι ο αγαπημένος μας, αλλά μπορεί άνετα να παίξει και το ρόλο του μεζέ.

Πηγή: Το Internet είναι γεμάτο από παρόμοιες συνταγές, αλλά εγώ άκουσα τα tips της μαμάς και απέφυγα κρέμες γάλακτος κλπ.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

  • 2 Στήθη Κοτόπουλου
  • 1 Κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα Σκόρδου
  • 2 Πράσινες Πιπεριές
  • 1 Κόκκινη Πιπεριά
  • 1 Κίτρινη Πιπεριά
  • 2 Καρότα
  • 2 Κολοκυθάκια
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού Λευκό κρασί
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού Νερό
  • 1 Knorr Κότας
  • 1 Ντομάτα
  • ¼ φλιτζάνι του τσαγιού Λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κύμινο

Πάμε στη κουζίνα

  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια, το αλατοπιπερώνουμε και το σοτάρουμε με το λάδι μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι για να τσιγαριστεί και το σβήνουμε με το κρασί.
  • Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις πιπεριές και τα υπόλοιπα λαχανικά και τα προσθέτουμε μαζί με το νερό και το Knorr.
  • Σκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά ελέγχοντας το μήπως χρειαστεί κι άλλο νερό.

Χρήσιμα tips

  • Για λίγο παραπάνω χρώμα και γεύση μπορείτε να προσθέσετε στη συνταγή και λίγο καλαμπόκι.