Ένα από τα γλυκά που ζωντανεύουν πολλές παιδικές μου αναμνήσεις είναι ο κορμός σοκολάτας. Θέλει λίγα και απλά υλικά, έχει εύκολη υλοποίηση και δύσκολα θα βρεις κάποιον να μην του αρέσει. Όταν ήμουν μικρή θυμάμαι την αδελφή μου να το φτιάχνει αρκετά συχνά μιας και η μητέρα μου δούλευε αρκετές ώρες κι εμείς ψάχναμε τρόπο να εμπλουτίσουμε τις θερμίδες μας. Πλέον έχω διαβάσει διάφορες συνταγές που του προσθέτουν αρκετές νέες γεύσεις. Για μένα όμως η παρακάτω συνταγή έχει ιδιαίτερη σημασία, γι’ αυτό και την κρατάω όσο το δυνατόν πιο αυθεντική.

Πηγή: Λογικά η συγκεκριμένη συνταγή πρέπει να πηγάζει από τη μητέρα μου, εγώ όμως την έμαθα από την αδελφή μου.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

  • 250γρ Βούτυρο
  • 1½ πακέτο Μπισκότα Πτι Μπερ
  • 1 Ζαχαρούχο γάλα
  • 7 κουταλιές της σούπας Κακάο
  • 3 κουταλιές της σούπας Κονιάκ

Πάμε στη κουζίνα

  • Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι.
  • Στη συνέχεια το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο και το κονιάκ.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.
  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μίγμα και ανακατεύουμε καλά.
  • Πριν του δώσουμε σχήμα, το αφήνουμε λίγα λεπτά στο μπολ για να σφίξει.
  • Απλώνουνε όλο το μίγμα σε μια λαδόκολλα και την διπλώνουμε έτσι ώστε να δημιουργηθεί το σχήμα του κορμού.
  • Τέλος προσθέτουμε το κορμό στη κατάψυξη και σε μερικές ώρες θα είναι έτοιμος για σερβίρισμα.

Χρήσιμα tips

  • Αν θέλετε μπορείτε αντί ζαχαρούχο γάλα να χρησιμοποιήσετε 1 κούπα του τσαγιού άχνη ζάχαρη.
  • Προσωπικά προτιμώ τα Πτι Μπερ ολικής άλεσης γιατί τα κανονικά κάνουν το κορμό πολύ γλυκό για τα γούστα μας.
  • Το κονιάκ ίσως να μην αρέσει σε μερικούς. Έχω δοκιμάσει να βάλω Ursus και του πάει πάρα πολύ.