Έψαχνα καιρό για μια συνταγή κολοκυθόσουπας και παρόλο που δεν έχω πρόβλημα με τις πολύπλοκες συνταγές, αυτή τη φορά είπα να δοκιμάσω την πιο απλή. Με μπόλικη βοήθεια από τη θεία Φωτεινή, υλοποίησα την πιο ωραία κολοκυθόσουπα ever! Ήμουν αρκετά περίεργη για τη γεύση της, αλλά τελικά το πείραμα πέτυχε και σας συνιστώ τη συνταγή ανεπιφύλακτα.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

  • 800γρ. Πορτοκαλί Κολοκύθα
  • 2 Πατάτες
  • 2 λίτρα Νερό
  • 2 Knorr Κότας ή Λαχανικών
  • Χυμό από ½ Πορτοκάλι
  • 3 κουταλιές της σούπας Κρέμα Γάλακτος
  • 1 κουταλιά του γλυκού Αλάτι
  • Λίγο Πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας Λάδι

Πάμε στη κουζίνα

  • Βράζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με νερό για περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Κόβουμε την κολοκύθα σε φέτες και τις βάζουμε στο φούρνο ανάποδα (με τη φλούδα προς τα πάνω) στους 200 βαθμούς αέρα για 10-15 λεπτά (για να μπορούμε να τις ξεφλουδίσουμε εύκολα).
  • Βράζουμε τα 2 λίτρα νερό προσθέτοντας τα 2 Knorr.
  • Μόλις βράσει παίρνουμε 2-3 κουταλιές και τις χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με την κρέμα γάλακτος προσθέτοντας το μείγμα στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
  • Στη συνέχεια ξεφλουδίζουμε και λιώνουμε τη κολοκύθα και τις πατάτες στο μπλέντερ και τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα.
  • Στο τέλος ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού, το αλάτι, το πιπέρι, το λάδι και τα αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά να βράσουν.
  • Δοκιμάζουμε τη σούπα αν θέλει παραπάνω αλάτι και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Χρήσιμα tips

  • Αν θέλουμε τη σούπα πιο βελουτέ: Παίρνουμε 2-3 κουταλιές και τις χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με 1½ κουταλιά της σούπας Κόρν Φλάουρ και τα ξαναρίχνουμε στη σούπα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.