Περίεργη μέρα σήμερα. Οι ώρες έμοιαζαν με λεπτά και ούτε που κατάλαβα πότε βράδιασε. Το μεσημεριανό τραπέζι γέμισε από διάφορα γρήγορα πιάτα (σαλάτα, πατάτες κλπ) και μιας και δεν φουλάραμε σε θερμίδες ή τουλάχιστον έτσι θέλουμε να πιστεύουμε, είπα να φτιάξω ένα αγαπημένο κέικ λεμόνι. Θυμάμαι την πρώτη φορά που το έφτιαξα, στην ιδέα και μόνο ο άντρας μου ξίνισε. Μέχρι που άνοιξε ο φούρνος και μοσχοβόλησε το σπίτι άρωμα λεμονιού και λίγο έλειψε να το φάει όλο! Ιδιαίτερα εύκολο γλυκό θα έλεγα με πολύ μικρές απαιτήσεις σε θέμα χρόνου.

Πηγή: Ένα απόκομμα από κάποιο περιοδικό είναι η πηγή της συνταγής και δυστυχώς δεν θυμάμαι ποιο ήταν.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

  • 250γρ Βούτυρο
  • 250γρ Ζάχαρη
  • 3 Αυγά
  • Ξύσμα από 2 Λεμόνια
  • 250γρ Αλεύρι που φουσκώνει
  • 7 κουταλιές της σούπας Γάλα
  • 3,5 κουταλιές της σούπας Άχνη Ζάχαρη
  • Χυμό από 1,5 Λεμόνι

Πάμε στη κουζίνα

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα.
  • Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν
  • Προσθέτουμε σταδιακά ένα ένα τα αυγά.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το αλεύρι (κοσκινισμένο).
  • Και τέλος προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα μας να γίνει παχύρευστο.
  • Στη συνέχεια βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα 23cm και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.
  • Όσο το κέικ είναι ακόμα ζεστό, προετοιμάζουμε το σιρόπι ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά την άχνη ζάχαρη με το χυμό λεμονιού μέχρι να διαλυθεί τελείως.
  • Με ένα καλαμάκι από σουβλάκι ή ένα λεπτό μαχαίρι, τρυπήστε το κέικ παντού και μετά περιχύστε το σιρόπι σιγά σιγά με ένα κουτάλι.

Χρήσιμα tips

  • Αν είστε φίλος της σοκολάτας, η λιωμένη κουβερτούρα προσθέτει μια ευχάριστη αντίθεση στη γεύση του κέικ.