Ξεκίνησαν οι γιορτές και τα φαγοπότια δεξιά κι αριστερά. Σίγουρα το χαρούμενο κλίμα των Χριστουγέννων ανεβάζει τι διάθεση για μαγείρεμα, αλλά οι τις τελευταίες μέρες γυρνάμε από τραπέζι σε τραπέζι και τελικά στο σπίτι φτιάχνω μόνο γλυκά, καμιά πίτα και γρήγορα φαγητά. Για σήμερα λοιπόν έχω ένα αρκετά γρήγορο μενού που προσάρμοσα στα γούστα της οικογένειας μου. Το κριθαράκι αρέσει σε όλους. Συνήθως όμως οι περισσότεροι το ταιριάζουν με κρέας και αυτό εμένα δεν μπορώ να πω ότι με τρελαίνει ιδιαίτερα. Έτσι λοιπόν το πάντρεψα με μερικά φιλέτα κοτόπουλου και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό!

Πηγή: Κλασσική συνταγή της μαμάς που παράλλαξα ελαφρώς για να “κολλήσει” το κοτόπουλο.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

  • 1 πακέτο Κριθαράκι
  • 3 φιλέτα Κοτόπουλο (στήθος)
  • 4 ποτήρια Νερό
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού Λάδι
  • 1 Κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα Σκόρδου
  • ½ Πράσινη Πιπεριά
  • ½ Κόκκινη Πιπεριά ή Κίτρινη
  • 1 Knorr Κότας
  • 5 Φρέσκες Ντομάτες τριμμένες
  • 1½ κουταλιά της σούπας Ντοματοπολτό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Τυρί τριμμένο

Πάμε στη κουζίνα

  • Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κοτόπουλο και το αλατοπιπερώνουμε.
  • Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα και μετά ρίχνουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί κι αυτό.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τον τοματοχυμό από τις φρέσκες ντομάτες, το σκόρδο, τις πιπεριές, το ντοματοπολτό, το Knorr και τη μισή ποσότητα νερού.
  • Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε τη σάλτσα με το κοτόπουλο να βράσει για δέκα λεπτά.
  • Ρίχνουμε το κριθαράκι και το υπόλοιπο νερό και προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι (αναλόγως τα γούστα).
  • Το αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά ανακατεύοντας το συχνά για να μην κολλήσει το κριθαράκι.
  • Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το μεταφέρουμε σε ένα πυρέξ βάζοντας το στο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα.
  • Μόλις είναι έτοιμο το φαγητό ρίχνουμε το τυρί τριμμένο και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Χρήσιμα tips

  • Όταν βάζουμε φρέσκες ντομάτες καλό είναι να προσθέτουμε λίγη ζάχαρη για να μην ξινίζει η σάλτσα, περίπου ¼ κουταλιάς του γλυκού.