Υποτίθεται ότι στη Ρόδο το κλίμα είναι πιο ζεστό, αλλά φέτος κοντεύουμε να ψοφήσουμε! Με τέτοιο κρύο δύο πράγματα επιβάλλονται: τζάκι και σούπα! Και επειδή η μικρή μου τρελαίνεται για γιουβαρλάκια σούπα είπα να φρεσκάρω λίγο τη συνταγή της μαμάς.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

  • ½ κιλό Κιμά (μοσχαρίσιο)
  • 1 Κρεμμύδι (τριμμένο)
  • ½ φλιτζάνι Ρύζι καρολίνα
  • 1 κουταλιά της σούπας Λάδι
  • 1 Αυγό (το ασπράδι)
  • 1 χούφτα Μαϊντανό
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

για τη σούπα

  • 2lt Νερό
  • 1 Καρότο
  • 2 Πατάτες
  • 1½ Knorr κότας
  • Αλάτι

για το αυγολέμονο

  • Το χυμό από 1 Λεμόνι
  • 2 Κουταλιές της σούπας Λάδι (μαύρο)
  • 1 Κουταλιά της σούπας Κορν Φλάουρ
  • 1 Αυγό (το κρόκο)

Πάμε στη κουζίνα

  • Ξεκινάμε απ’ τα γιουβαρλάκια ζυμώνοντας τον κιμά με το κρεμμύδι, το ρύζι, το μαϊντανό, το ασπράδι του αυγού, το λάδι και το αλατοπίπερο και στο τέλος τα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.
  • Για τη σούπα, προσθέτουμε το νερό σε μια κατσαρόλα, το αφήνουμε να βράσει και ρίχνουμε το καρότο και τις πατάτες (αφού τα έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια), το Knorr και λίγο αλάτι.
  • Τα αφήνουμε να βράσουν για 15-20 λεπτά με το καπάκι της κατσαρόλας σκεπασμένο.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια και τα αφήνουμε για άλλα 40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και μισοσκεπασμένο καπάκι.
  • Μόλις είναι έτοιμα προσθέτουμε το λάδι και φτιάχνουμε το αυγολέμονο.
  • Ανακατεύουμε στο μπλέντερ ή σε ένα μπολ το χυμό λεμονιού, τον κρόκο του αυγού και το κορν φλάουρ.
  • Προσθέτουμε λίγο ζουμί από τη σούπα ώστε να λιώσει ο κρόκος και το αυγολέμονο είναι έτοιμο.
  • Το ρίχνω σταδιακά στη σούπα και ανακατεύω σιγά σιγά ώστε να μη λιώσουν τα γιουβαρλάκια.

Χρήσιμα tips

  • Στο 7ο βήμα που προσθέτουμε λίγη από τη σούπα στο αυγολέμονο, αν πιάσουμε και μερικά κομμάτια πατάτας, η σούπα γίνεται πιο γευστική και χυλώδες.