Το κοτόπουλο είναι ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά και αυτό γιατί μπορεί να μαγειρευτεί με πάρα πολλούς τρόπους και ταιριάζει με ότι γαρνιτούρα θέλω. Όταν καταχωρήσω όλες τις συνταγές που έχω δοκιμάσει θα καταλάβετε την αδυναμία μου. Σήμερα επέλεξα μια δική μου αλχημεία που προέκυψε κάποια στιγμή που απλά είχα βαρεθεί τα συνηθισμένα και πειραματιζόμουν με τα υλικά που μας αρέσουν περισσότερο. Έχω δοκιμάσει διάφορες παραλλαγές της συγκεκριμένης συνταγής, αλλά η βασική ιδέα είναι η παρακάτω και με λίγο ρύζι basmati στόλισε το μεσημεριανό μας γεύμα.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

  • 2 φιλέτα Κοτόπουλο
  • 1 Κρέμα Γάλακτος
  • 1/2 ποτήρι Λευκό Κρασί
  • 1 κουταλιά της σούπας Μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Πάπρικα καυτή

Πάμε στη κουζίνα

  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τη καυτή πάπρικα και περιμένουμε να πάρει χρώμα το κοτόπουλο.
  • Το σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα.
  • Τέλος ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτα.

Χρήσιμα tips

  • Έχω κάνει την ίδια συνταγή προσθέτοντας 3 σκελίδες σκόρδο αντί της μουστάρδας. Αν δεν έχετε πρόβλημα με το σκόρδο, είμαι σίγουρη πως θα σας αρέσει πάρα πολύ.
  • Για τους fan της φέτας… είτε με μουστάρδα, είτε με σκόρδο, η φέτα αλλάζει τελείως το φαγητό και το κάνει πολύ πιο γευστικό.