Όταν μας αρέσει ένα γλυκό έχουμε τη τάση να το φτιάχνουμε πολύ συχνά. Έτσι και με το βραστό κέικ σοκολάτα, κάποια στιγμή είχε γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του απογευματινού καφέ. Το μπουχτίσαμε όμως και μετά από μερικούς μήνες απεξάρτησης είπα να το ξαναφτιάξω. Με τις θερμίδες το full και τη σοκολάτα να πλημμυρίζει το στόμα, αυτό είναι ένα απίθανο κέικ που πρέπει να δοκιμάσετε!

Πηγή: Μία από τις πιο πετυχημένες συνταγές που έμαθα από τον άντρα μου.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

για το κέικ

  • 1 Βούτυρο πλάκα
  • 2 κούπες Αλεύρι που φουσκώνει
  • 3 Αυγά (χτυπημένα σε μαρέγκα)
  • ½ ποτήρι Νερό
  • 2 κούπες Ζάχαρη
  • 7 κουταλιές της σούπας Κακάο
  • 2 Βανίλιες

για το γαρνίρισμα

  • 2 Κουταλιές του γλυκού Βούτυρο
  • 1 Κρέμα γάλακτος
  • 1 Κουβερτούρα

Πάμε στη κουζίνα

  • Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το νερό, το κακάο, τη ζάχαρη και τις βανίλιες.
  • Ανακατεύουμε τα υλικά έως ότου σχηματιστεί ένα ομογενές μείγμα (σαν χυλός).
  • Το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Αφού κρυώσει το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι και τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα ταψί που προηγουμένως έχουμε βουτυρώσει και το αφήνουμε να ψηθεί στον φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα για περίπου μισή ώρα.
  • Ενώ ψήνετε το κέικ ετοιμάζουμε τη γαρνιτούρα λιώνοντας σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και αναμιγνύοντας το με την κρέμα γάλακτος.
  • Αφού σμίξει η κρέμα γάλακτος με το βούτυρο και ενώ είναι ζεστά, προσθέτουμε την κουβερτούρα (κομματιασμένη) και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως και να δέσει με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Μόλις είναι έτοιμο το κέικ, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και μετά το ξεφορμάρουμε και περιχύνουμε τη σοκολατένια γαρνιτούρα.

Χρήσιμα tips

  • Αν σας αρέσει η γεύση του φουντουκιού, μπορείτε να τρίψετε μερικά φουντούκια και να τα προσθέσετε στο μείγμα πριν το βάλετε στο φούρνο.